Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت پیش از عزیمت به عربستان گفت: بنا به دعوت وزیر حج عربستان سعودی که از همه ستادها، سازمان‌های حج و زیارت کشور‌های اسلامی برای برگزاری حج هر ساله، از کشور جمهوری اسلامی ایران نیز دعوت شده تا برای مذاکرات حج ۱۴۰۴ سفری به عربستان داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اساسی‌ترین موضوع در مذاکرات بحث امنیت، عزت و کرامت حجاج ایرانی است همیشه جزو مطالبات سازمان حج و زیارت از طرف سعودی بوده است افزود: امیدواریم امسال هم با تفاهم و همکاری که با وزارت حج عربستان سعودی در رابطه با حج ۱۴۰۴ داریم بتوانیم با رفع مشکلات سنوات قبل، حجی توأم با عزت، کرامت و امنیت برای حجاج ایرانی داشته باشیم.

وی اضافه کرد: سعودی‌ها باید همکاری‌های لازم را داشته باشند تا ما در سطوح سیاسی بتوانیم بحث حمایت از اتباع ایرانی را در زمان حضورشان در خاک عربستان داشته باشیم.

رشیدیان گفت: هماهنگی‌ها در حوزه تأمین مسکن، حمل و نقل و اسکان زائران جزو مسائل جدی است و به دلیل اینکه ما در طول سال در عربستان حضور نداریم، این هماهنگی‌ها باید در زمان فشرده تری به نسبت دیگر کشور‌ها انجام شود که امیدواریم در این سفر بتوانیم مقدمات اعزام هیأت‌های مسکن، حمل و نقل و تغذیه مان را به عربستان شروع کنیم.

وی در خصوص از سرگیری عمره مفرده نیز گفت: از سرگیری عمره بیشتر به طرف سعودی بستگی دارد، به دلیل اینکه در سال‌های گذشته مشکلاتی برای معتمرین ایرانی به وجود آمده بود، طرف سعودی می‌بایست به مسأله تأمین امنیت لازم و تعهدات لازم نسبت به بحث آرامش، عزت و کرامت زائران ایرانی تعهد کامل بدهد.

رئیس سازمان حج و زیارت افزود: از طرف دیگر از سرگیری عمره مفرده لازمه اش این است که طرف عربستانی تمهیدات و همکاری‌های لازم را داشته باشد تا ما در سطوح سیاسی بتوانیم بحث حمایت از اتباع ایرانی را در زمان حضورشان در خاک عربستان داشته باشیم.

رشیدیان در خصوص قیمت تمام شده حج برای زائران نیز گفت: بحث تغییرات قیمت ارز و برابری پول ملی با ارز یکی از مسائل و دغدغه‌های جدی همه مسئولان سازمان حج بوده و هست و پیگیر بوده ایم تا بتوانیم از طریق راهکار‌های مختلف برای کاهش هزینه‌ها و به تبع آن به کاهش قیمت تمام شده حج برای سال آینده را دنبال کنیم.

وی با تأکید بر اینکه میان قیمت تمام شده سال گذشته و امسال به دلیل افزایش قیمت ارز اختلاف قیمت وجود دارد، افزود: هنوز به قیمت دقیق حج ۹۸ برای هر زائر نرسیده ایم چرا که قیمت تمام شده تابع چند موضوع است؛ اینکه ما در قراردادهایمان در موضوع مسکن، حمل و نقل و تغذیه، خدمات بهداشت و درمان و ... با شرکت‌های طرف سعودی بتوانیم به قراردادی برسیم؛ گام اول است و بعد از آن، موضوع تأمین ارز و قیمت ارز برای حج را دنبال خواهیم کرد.

رشیدیان گفت: ارزی که اکنون به طور متداول برای امور جاری مورد استفاده قرار می‌گیرد ارز نیمایی یا بازار دوم به قیمت ۸۸۰۰ تومان است که ما هنوز برای این موضوع در حال مذاکره هستیم و امیدواریم بتوانیم راهکار‌هایی برای کاهش قیمت حج زائران ۱۴۰۴ پیدا کنیم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا سازمان حج نظیر آنچه برای زائران اربعین امسال یارانه اختصاص داد، تمهیداتی برای زائران حج نیز اندیشیده است؟ گفت: سازمان حج خودش دارای بودجه مستقلی نیست، ما از سپرده‌های مردم استفاده می‌کنیم و نمی‌توان این سپرده‌ها را در جای دیگری هزینه کرد، اما اینکه از دولت و دستگاه‌های مربوطه پیگیری کنیم تا راهکار‌هایی برای کاهش هزینه‌های حجاج پیدا کنیم حتماً در دستور کار سازمان حج و زیارت است.

رئیس سازمان حج و زیارت افزود: بررسی‌هایی مثل تبدیل نرخ ارز نیمایی با نرخ‌های کمتر یا گرفتن تسهیلات لازم برای حجاج یا موضوعات دیگری از این قبیل در دست مطالعه است که امیدواریم با همکاری بانک مرکزی راه مناسبی برای حجاج فراهم کنیم و از طرف دیگر با امکاناتی که فراهم می‌شود وسیله‌ای برای سهولت تأمین ریال مربوط به سفر حجاجمان فراهم کنیم.

انتهای پیام/

منبع خبرگزاری صدا و سیما

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حج عتبات عالیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۳۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟

با توجه به کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در مسیر تشکیل دولت مستقل فلسطین، بسیار بعید است که بتوان از توافق عادی سازی قریب الوقوع میان ریاض و تل آویو سخن گفت. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های غربی همزمان با نشست داووس صحرا در ریاض و حضور آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در این نشست گزارش دادند که عربستان  آماده عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی می باشد. این فضاسازی رسانه‌ای که با آغاز دور جدید گفتگوها برای توقف جنگ غزه در قاهره همزمان بود، این انگاره را مطرح نمود که در صورتی که بنیامین نتانیاهو از ایده حمله به رفح دست بکشد و توافق تبادل اسرا را منعقد نماید، می‌تواند در ازای آن روابط رسمی با عربستان را برقرار نماید.

 از ابتدای تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی در نوامبر 2022، عادی سازی روابط با ریاض با الگو برداری از مدل روابط با امارات و بحرین به عنوان مهمترین دستور کار سیاست خارجی این رژیم روی میز قرار داشت. آمریکا برای متقاعد کردن نتانیاهو به منظور دست کشیدن از عملیات گسترده در رفح، تلاش کرد تا "دوراهی رفح یا ریاض" را در فضای رسانه‌ای منطقه‌ای و بین المللی شکل دهد.

دولت بایدن که از افزایش اعتراضات دانشجویی که از بدنه اجتماعی حزب دموکرات هستند، نگران است، تلاش دارد تا در سال منتهی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سریع تر به جنگ غزه پایان دهد. از این رو می خواهد از جیب عربستان سعودی دستاوردی سیاسی برای نتانیاهو جفت و جور نماید تا وی به توافق تبادل اسرای پیشنهادی در قاهره و توقف جنگ تن بدهد.

اما واقعیت این است که با بررسی موضع گیری مقامات سعودی در نشست داووس صحرا، نشانه‌ای از تغییر جدی در موضع آنها در خصوص پرونده روابط ریاض با رژیم صهیونیستی قابل مشاهده نبود. مقامات عربستانی همچنان با تاکید بر سیاست سنتی شان مبتنی بر پافشاری بر روی گزینه تشکیل دولت مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 به پایتختی قدس شرقی که در سال 2001 در نشست بیروت تحت عنوان «ابتکار عربی» ارائه شده بود، نشان دادند که خبری از توافق قریب الوقوع در روابط با تل آویو نیست.

به نظر می‌رسد هیاهوی رسانه‌ای آمریکایی‌ها درباره توافق قریب الوقوع بیشتر برای جلب نظر نتانیاهو بود که البته موفق هم نبوده و دولت تندروی اسرائیل علاقه‌ای به توقف جنگ و کشتار در غزه ندارد.

در چنین شرایطی با توجه به آنکه افق روشنی برای تشکیل دولت فلسطین در چهارچوب راهکار دو دولتی مدنظر سعودی قابل دسترس نیست، بعید است که بتوان از توافق عادی سازی قریب الوقوع ریاض و تل آویو سخن گفت. مگر اینکه آمریکا موفق شود عربستان را متقاعد نماید که پیشنهاد ارائه شده برای انعقاد قرارداد راهبردی و امنیتی آنقدر با ارزش است که در ازای آن سیاست سنتی ریاض در قبال فلسطین را متحول نماید. در چنین شرایطی بر کسی پوشیده نیست که اعتبار سیاسی عربستان نزد افکار عمومی جهان عرب و کشورهای اسلامی خدشه دار خواهد شد به ویژه آنکه در نظر داشته باشیم که سعودی‌ها در مقایسه با امارات و بحرین جایگاه بالاتری در میان افکار عمومی عربی برای خودشان تعریف کرده‌اند.

هشدار عربستان به اسرائیل درباره حمله به رفحدرخواست عربستان بر ایجاد گذرگاه امن برای کمک به غزه

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ورود نخستین گروه زائران حج تمتع به مدینه+عکس و فیلم
  • ۱۱۴۵ زائر حج تمتع از کردستان به سرزمین وحی مشرف می‌شوند
  • آغاز پروازهای حج تمتع از ۲۴ اردیبهشت‌ماه
  • دریافت ویزای بیش از ۷۴ هزار زائر حج
  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • جزئیات اعزام زائران خراسان رضوی به عمره مفرده و حج تمتع ۱۴۰۳
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان